Zomer, zonneschijn en ijs!
Met deze stijgende temperaturen kijken we allemaal uit naar wat verkoeling. Maak schattige donuts voor op jouw ijslepels! Deze zoete FIMO-donuts zien eruit om op te eten.
Wat heb je nodig?
- FIMO soft: wit, sahara
- FIMO effect: vanille, lichtroze, perzik, mint
- FIMO liquid transparant
- FIMO snijset
- FIMO modeleergereedschap
- Glad werkoppervlak (glas of keramiek)
- Langwerpige ijslepels
- Kleine glazen kom
- Plat, smal penseel
Materialen van staedtler.com
- Rol 2 porties van FIMO soft sahara tot een bol met je handen. Druk de bal lichtjes plat en vorm hem in een donut met je vingers.
2. Maak met de FIMO conische punt modelleertool een gat in de donut; plaats het in de midden en draai de tool rond, waardoor je voorzichtig een gat maakt. Draai de donut om en maak een gat in de andere kant, zodat je door de donut heen kunt kijken.
3. Maak met het mes aan één kant van de donut een gleuf.
4. Duw nu de greep van de lepel in de gleuf en druk de FIMO soft er stevig omheen. Sluit de verbinding met behulp van de modelleertool en strijk deze glad.
5. Om de donut-icing te creëren, snijd je een kwart van de witte FIMO soft portie in kleine stukjes. Kneed vervolgens de kleine stukjes zacht en plaats ze in de glazen kom. Je kunt natuurlijk ook een andere kleur FIMo gebruiken, afhankelijk van welke kleur glazuur je wilt hebben.
6. Giet nu een beetje FIMO liquid transparant in de glazen kom.
7. Roer de witte FIMO en de FIMO liquid door elkaar met het einde van de penseel. Blijf FIMO liquid toevoegen tot het een glad, romig mengsel is.
8. Verdeel het witte FIMO liquid mengsel met de kwast over de donuts, om zo het glazuur te creëren.
9. Rol de andere FIMO effect pastelkleuren in kleine, dunne reepjes. Snijd kleine stukjes af met behulp van het mes en strooi ze als snoep over de donut. Laat de donut op de leven uitharden in de oven: 30 minuten op 130 °C.
Tip: materiaal dat je (even) niet gebruikt moet je beschermen tegen zon en hitte; doe het in een afgesloten pot of vershoudfolie.