Najaarstaart

0
416

Benodigdheden voor taart voor 12 personen
Biscuit
5 eieren
200 g suiker
2 zakjes vanillesuiker
200 g bloem
snufje zout

vulling
500 g mascarpone
250 ml slagroom
6 el poedersuiker

gezouten karamelsaus
250 g gezouten roomboter
250 ml slagroom
250 g basterdsuiker
2 el grove zoutkorrels

  • Verwarm de over voor tot 180 graden
  • Voeg alle ingrediënten voor het biscuit bij elkaar. Zet de mixer op de hoogste stand en meng het geheel een aantal minuten. Zet de mixer daarna nog 2 minuten op de laagste stand. Doe het beslag in de bakvorm. Zet in de oven voor 25-30 minuten. Laat daarna de taart goed afkoelen op een rooster. Snijd in 3 lagen.
  • Mix alle ingrediënten voor de vulling op een lage stand en sluit af door een paar minuten op hoge stand te mixen, totdat het mooi stijf is. Doe de créme in een spuitzak.
  • Leg de onderstaande laag biscuit op een bord, spuit hier een laag créme op. Leg hier de tweede laag biscuit op en spuit hier weer een laag créme op. Leg hier de bovenste laag biscuit op. Smeer de buitenkant van de taart ‘naked’ af. Het is dus niet erg als je de taart door de créme ziet.
  • Smelt de boter op laag vuur in een pan. Voeg dan de suiker toe en laat langzaam mee smelten in de pan. Voeg de slagroom toe en blijf nu continue goed roeren, totdat het een mooi egale lichtbruine saus wordt. Laat even goed doorkoken. Haal de pan van het vuur en voeg de zoutkorrels eraan toe. Roer nogmaals goed door. Laat het afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Giet de karamelsaus over de saus en laat het speels ‘drippen’. Decoreer met vers rood fruit. Zet de taart in de koelkast en laat goed afkoelen voordat je hem serveert.

Dit recept is van Romilda.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in