Cheesecaketaartjes met gemarineerde aardbeien

0
306

Benodigdheden voor cheesecaketaartjes voor 8 personen

Ingrediënten
Bodem
170 g bloem
25 g amandelmeel
snufje zout
100 g koude boter, in blokjes
½ ei, losgeklopt
70 g poedersuiker
25 g amandelmeel

Vulling
300 g roomkaas
75 g fijne kristalsuiker
1 zakje vanillesuiker
125 g zure room
175 ml slagroom
1 zakje slagroomversteviger
100 ml sinaasappelsap
200 g aardbeien, gehalveerd
50 g hazelnoten

kom
plasticfolie
deegroller
uitsteekvormpjes Ø 9 cm
8 taartvormpjes Ø 8 cm, ingevet
zeef
koekenpan

Bereidingswijze 

  1. Meng de bloem, amandelmeel, poedersuiker en een snufje zout in een kom. Meng met je vingertoppen de koude boter met het bloemmengsel tot een korrelig mengsel. Voeg het ei toe en kneed tot een samenhangend deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat 1 uur in de koelkast rusten.
  2. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Kneed het deeg een paar keer door en rol het uit tot 3 mm dikte over een met bloem bestoven aanrecht. Steek cirkels uit het deeg en bekleed de vormpjes. Prik met een vork gaatjes in de bodem en laat het deeg 25 minuten rusten in de koelkast. 
  3. Bak de taartjes in 17 minuten in de oven goudbruin en gaar. Haal de taartjes uit de oven zo snel mogelijk uit de vormpjes en laat ze afkoelen op een rooster. 
  4. Meng voor de vulling de roomkaas, suiker, vanillesuiker en zure room met de mixer tot een gladde massa. Voeg de slagroom en slagroomversteviger toe en mix 2-3 minuten tot een stevige massa. 
  5. Vul een spuitzak met het roomkaasmengsel en verdeel de roomkaas over de taartbodems. Laat de taartjes minimaal 5 uur of een nachtje opstijven in de koelkast. 
  6. Laat de aardbeien in het sinaasappelsap marineren, zeef ze vlak voor gebruik. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin en hak ze grof. Bestrooi de cheesecake taartjes met de gehakte hazelnoten en steek er een halve aardbei in. Serveer de taartjes met de rest van de gemarineerde aardbeien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in