Vier kerst met deze heerlijke cupcakes! De gemarmerde frosting en een ster als topping maken ze helemaal feestelijk.
10-12 pers | 20 min + 25 min in de oven
INGREDIËNTEN
CUPCAKES
125 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
125 g kristalsuiker
2 eieren
2 el melk
1 tl vanille extract
125 g zelfrijzend bakmeel
snufje zout
FROSTING
50 g pure chocolade
300 g poedersuiker
50 g ongezouten roombotermop kamertemperatuur
125 g roomkaas
VERDER NODIG
12 (kerst)koekjes, stervormig
12 cupcakevormpjes
cupcake bakvorm
(staande)mixer
ijsschep
spuitzak met stervormig
spuitmondje
BEREIDINGSWIJZE
1 Verwarm de oven voor tot 180°C en zet de papieren vorm-
pjes in de cupcake bakvorm. Mix de zachte boter samen met
de suiker met een (staande) mixer tot een luchtig mengsel.
Voeg één voor één de eieren toe. Voeg de melk en het vanille
extract toe. Spatel het bakmeel en een snufje zout door het
mengsel en verdeel dit over de cupcakevormpjes met behulp
van een ijsschep. Vul tot circa twee derde.
2 Bak de cupcakes 20-25 minuten in de oven. Laat ze
5 minuten afkoelen in de vorm en laat daarna op een roos-
ter verder afkoelen.
3 Smelt de chocolade au bain-marie en laat iets afkoelen.
Mix voor de frosting de overige ingrediënten tot een luchtig
mengsel en spatel de gesmolten chocolade erdoor. Meng
dit niet volledig om zo een marmer e
ect te creëren.
4 Vul een spuitzak met de frosting. Gebruik een stervormig
spuitmondje en maak mooie toeven op de cupcakes. Versier
de cupcakes met een (kerst)koekje.