NAKED CAKE GEVULD MET POPCORN BOTERCRÈME EN KARAMEL ZEEZOUT DRIP
Begin het nieuwe jaar goed met deze naked cake gevuld met popcorn. Lekker, verrassend, en perfect!
10-12 pers | 45 min + 25-30 min in de oven
INGREDIËNTEN
CAKE
10 eieren
300 g suiker
2 zakjes vanille suiker
300 g bloem
snufje zout
BOTERCRÈME
300 g ongezouten roomboter
500 g poedersuiker
6 el melk
125 ml melk
GEZOUTEN KARAMEL
250 g ongezouten roomboter
300 g lichtbruine basterdsuiker
1 el zeezout korrels, grof
250 ml slagroom
popcorn
kom
mixer
2 bakvormen Ø 20 cm
keukenmachine
zeef
pan
vuurwerk sterretjes
BEREIDINGSWIJZE
1 Verwarm de oven voor tot 180 °C
2 Doe alle ingrediënten voor de cake bij elkaar in een kom en mix 10 minuten op
de hoge stand van de mixer. Mix nog 2 minuten op de laagste stand. Verdeel het
beslag in de vormen en plaats ze in de oven. Bak de cakes in 25-30 minuten gaar.
Laat ze daarna goed afkoelen op een rooster.
3 Mix de boter ruim 10 minuten in de kom van een keukenmachine luchtig.
Voeg de poedersuiker en melk toe en mix 10 tot 15 minuten goed door tot een
luchtige crème. Breng 125 melk aan de kook, voeg 40 g popcorn toe en laat
10 min. trekken. Schenk het mengsel door een zeef en druk zo veel mogelijk
vocht uit de popcorn. Voeg het vocht toe aan de botercrème.
4 Snijd de cakes doormidden en vul ze met de botercrème. Zorg dat je nog wat
crème bewaart voor het afsmeren van de naked cake. Plaats de lagen op elkaar.
Smeer de cake licht af, de cake mag nog zichtbaar zijn.
5 Smelt de boter op een laag vuur in de pan. Voeg, als de boter is gesmolten, de lichtbruine basterdsuiker en een eetlepel grove zeezout korrels toe. Laat het voor-
zichtig karameliseren. Hou de pan op een laag vuur. Voeg de slagroom toe en roer goed door totdat het een mooie romige lichtbruine massa is geworden. Schenk uit
over de bovenkant van de taart, en laat het een beetje langs de zijkanten lopen.
6 Decoreer de taart met wat popcorn en vuurwerk sterretjes.
Tip! Decoreer de taart vlak voor het serveren met popcorn, anders wordt de popcorn zacht.
Recept van Romilda Fraterman, @pienpunt