Benodigdheden voor ongeveer 35 koeken
250 gr Boter (kamertemperatuur)
250 gr suiker
½ theelepel vanille extract
1 ei
485 gr bloem
½ zakje bakpoeder
½ theelepel zout
- Mix de boter met de suiker tot een zacht mengsel. Mix het ei en de vanille extract hier doorheen.
- Meng de bloem, bakpoeder en de zout in een kom. Schep dit bij het botermengsel en kneed dit tot een stevig deeg. Laat het deeg minimaal 4 uur koelen in de koelkast voor het beste resultaat.
- Rol een gedeelte van het deeg uit tot een dikte van ongeveer 1 cm. Steek hier je vormpjes mee uit. Om plakken te voorkomen strooi je wat bloem op je werkplek en deegroller.
- Bak de koekjes op bakpapier op 200 graden ongeveer 8 a 10 minuutjes. (minder voor kleinere koekjes) Je wilt dat de randjes lichtbruin zijn en het midden gaar. De koekjes garen namelijk nog iets door nadat ze uit de oven zijn gehaald.
- Laat de koekjes 10 minuten afkoelen voor je ze van de bakplaat haalt.
- Laat ze hierna minimaal 1 uur afkoelen voor je aan het versieren begint.
Eetsmakelijk!
[…] Valentijnskoekjes – HobbyHandig […]